První pololetí 2016

12.08.2016 22:24

První pololetí 2016, když pomineme dvě vystoupení s muzikálem Jesus Christ Supermlád, bylo až do května výhradně ve znamení Gedeóna. mezi ta divácky úspěšnější patí určitě Oslavice nebo překvapivě Bořitov, mezi ta, kde jsme snad poprvé hráli přesilovku oproti divákům, patřilo březnové představení v Brně-Řečkovicích.

Absolvovali jsme i Šumavské turné na podporu P. Petra Koutského, dlouholetého podporovatele Spojených farností. Vystoupení v Horažďovicích se zkomplikovalo vlivem archeologických prací v kostele sv. petra a Pavla, ve kterém jsme původně měli hrát, a tak jsme využili druhý, pro divadlo výrazně méně vhodný klášterní kostel. Druhý den jsme navštívili Sušici a tamní děkanský kostel, kde jsme odehráli další představení, po stránce návštěvnosti výrazně lépe navštívené.

V červnu jsme se po roce vrátili k Tarsanovi. Sklidili jsme uznání od zaplněného kostela při Noci kostelů v Dolních Bojanovicích, celého tarsana - obě dvě poloviny, jsme po dlouhé době předvedli na Vranově u Brna za mizivého zájmu diváků a na začátku prázdnin v Třebíči, kde jsme si vyzkoušeli hned dvě scény: Do deště na nádvoří zámku a s přicházejícím slejvákem v Bazilice sv. Prokopa.

A co se dělo o prázdninách dál? 

To be continued....